arrow left long white to go backΠίσω


arrow long left white Πίσω
car image katakiscars

H δυνατή παρουσία του νέου SEAT Leon στην compact κατηγορία

  • Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

. Η ισχυρή σχεδιαστική εξέλιξη του bestseller της μάρκας προσθέτει δυναμισμό, κομψότητα και sportiness
. Η νέα σχεδίαση του πίσω μέρους του νέου SEAT Leon ενισχύει τη δυναμική προσωπικότητα του οχήματος

Το νέο SEAT Leon είναι σχεδόν εδώ. Το νεότερο μοντέλο της μάρκας
έρχεται με μία ισχυρή σχεδιαστική εξέλιξη ενώ διατηρεί παράλληλα την «ψυχή» που αντιπροσωπεύει κάθε γενιά Leon. Η σχεδιαστική του φιλοσοφία συνδέεται τέλεια με τις αξίες της μάρκας SEAT. Η νέα γενιά SEAT Leon ξεχωρίζει χάρη στις βελτιωμένες συνολικά διαστάσεις, την έντονη εμπρόσθια σχεδίαση, τις λείες σχεδιαστικές γραμμές και το πίσω μέρος του οχήματος που δίνει την αίσθηση γλυπτού.

Η βάση για την ισχυρή σχεδιαστική γραμμή του οχήματος είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που έδωσε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της σχεδιαστική ομάδας ενώ οι νέες αυξημένες διαστάσεις του, τόσο για την πεντάθυρη όσο και για την Sportstourer έκδοση, προσδίδουν μία βελτιωμένη αίσθηση των αναλογιών στη σχεδίαση της νέας γενιάς του μοντέλου.

«Το νέο SEAT Leon σχεδιάστηκε με θάρρος και απλότητα και κατασκευάστηκε με δύναμη και αποφασιστικότητα. Απλότητα γιατί στη SEAT πιστεύουμε πως τα περισσότερα πράγματα μπορούν να ειπωθούν σε λίγες μόνο γραμμές. Αποφασιστικότητα και δύναμη
επειδή αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα μοντέλα μας αναγνωρίσιμα, που γοητεύοντας με την πρώτη ματιά», δήλωσε ο Alejandro Mesonero-Romanos, Director of Design της SEAT.

Οι επιφάνειες του νέου SEAT Leon έχουν εξελιχθεί δίνοντας μια πιο κομψή σχεδίαση με περισσότερες αποχρώσεις στον χρωματικό τόνο του οχήματος όταν το φως χτυπάει και μετατοπίζεται πάνω στο
αμάξωμα. Αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί σε ένα όχημα με μεγαλύτερη τρισδιάστατη προσέγγιση και πολυεπίπεδη, μεταβαλλόμενη αισθητική.

Το πίσω μέρος του νέου SEAT Leon ενισχύεται από τον κατά μήκος φωτισμό LED. Τόσο το σύστημα φωτισμού όσο και το spoiler δημιουργούν γραμμές που δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας ακόμα και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Η νέα σχεδίαση του SEAT Leon προέκυψε από τη δημιουργική σχέση μεταξύ εξέλιξης και επανάστασης, προσθέτοντας τόλμη και ισχυρό, αλλά παράλληλα εκλεπτυσμένο, χαρακτήρα.

Το νέο SEAT Leon σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell. Το πολύ-αναμενόμενο νέο Leon θα είναι το ασφαλέστερο και το πιο συνδεδεμένο όχημα της μάρκας, θα επωφελείται από ηλεκτροκινητήρες και από μία δελεαστική σχεδίαση, αλλά για την ώρα κρατάμε το βλέμμα μας στη σχεδίαση του πίσω μέρους του μέχρι την αποκάλυψη του νέου μοντέλου
της τέταρτης γενιάς στις 28 Ιανουαρίου.

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2019, η SEAT πούλησε 574.100 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία της εταιρίας.

Στο SEAT Group εργάζονται περισσότεροι από 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Ateca στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii electric, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT, στη Σλοβακία.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η SEAT διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία διαθεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος.Δείτε επίσης